Franchise: de juridische uitdagingen getackeld
donderdag 17 oktober 2019

Panelgesprek rond het managen van de juridische vraagstukken bij het uitrollen van een franchisenetwerk en het aangaan, uitvoeren en beëindigen van een franchiseovereenkomst.

Ons panel leidt u in het eerste deel van dit seminarie door de juridische aandachtspunten bij het uitrollen van een franchisenetwerk en het sluiten van een franchiseovereenkomst. Zijn er juridische verplichtingen waar u rekening mee moet houden bij het opzetten van een franchisenetwerk? Welke distributieformule kiest u voor uw franchisenetwerk? Geeft u exclusiviteit? Gaat u voor selectieve distributie? Welke informatie moet u aan een franchisenemer geven? Wat is de verhouding met de vastgoedpositie?

In het tweede deel wordt stilgestaan bij de rechtsvragen die tijdens de uitvoering en bij de beëindiging van de franchiseovereenkomst rijzen. Welke informatieplicht heeft de franchisegever tijdens de overeenkomst? Van wie zijn de klantengegevens? Hoe een vlot einde bewerkstelligen?

Ons panel, experten in de diverse rechtsdomeinen die in franchise van belang zijn (bijv. handelshuur, wet precontractuele informatie, privacy wetgeving, mededingingsrecht …), wordt daarbij door de moderator uitgedaagd om concrete en praktische antwoorden te geven.

Bent u als advocaat ingeschreven bij één van de Vlaamse Balies (OVB), dan kan u met dit seminarie 3 baliepunten verzamelen.

Bent u bedrijfsjurist en aangesloten bij het IBJ? Dan kan u met dit seminarie 4 punten verzamelen.

Programma

tonen

08u30-09u00
Meet & greet studenten

09u00-09u20
Ontvangst met ontbijt

09u20-09u30
Inleiding - Voorstelling

09u30-11u15
Deel I. Uitrol van een franchisenetwerk

11u15-11u45
Koffiepauze

11u45-13u30
Deel II. Uitvoering en beëindiging van de franchiseovereenkomst

13u30-14u00
Vragenronde - Lunch

Panel

Stijn Claeys (partner Racine Advocaten)
Kristof Vanhove (partner Integra Advocaten)
Herlinde Burez (partner contrast)
Anouk Focquet (counsel contrast)

×