Distributieovereenkomsten met Van Gompel Advocaten in Hasselt
donderdag 01 oktober 2020

De juridische uitdagingen van distributie getackeld

Het doel van dit seminarie is een overzicht te geven van de juridische aandachtspunten bij het opzetten, reorganiseren of beëndigen van een distributierelatie of -netwerk.

Eerst lichten de sprekers de verschillende distributieformules toe. Vervolgens bespreken ze het opstellen van de overeenkomst met de distributeurs. Zijn er precontractuele verplichtingen? Kunnen leveranciers minimum-afnamebedingen en niet-concurrentiebedingen overeenkomen met hun distributeurs? Kunnen leveranciers afspraken maken over wederverkoopprijzen met hun distributeurs? Tot slot bespreken ze de vragen die rijzen bij de beëindiging van de distributierelatie. Welke opzeggingstermijn moeten leveranciers toekennen aan hun distributeurs? Wat met de resterende voorraad van de distributeur? Kortom, een hands-on seminarie boordevol praktische tips.

In het kader van dit seminarie, kan u het boek 'Distributieovereenkomsten' aankopen voor een totaalprijs van 100 euro (excl. BTW). U geniet bijgevolg een korting van 70 EUR. Dit boek vormt het perfecte naslagwerk. In het boek komen alle Europese, Belgische en Nederlandse juridische aspecten omtrent distributieovereenkomsten aan bod. Dit boek kadert in een uniek pan-Europees publicatieproject van onze sprekers Frank Wijckmans en Filip Tuytschaever.

 

Programma

tonen

09u00-09u15

Ontvangst met ontbijt

09u15-11u15

Uitrollen van het distributienetwerk

Opstellen van de distributieovereenkomst onder het nationale handelsrecht

11u15-11u30

Koffiepauze

11u30-13u30

Opstellen van de distributieovereenkomst onder het Europese distributierecht

Beëindiging van de distributieovereenkomst

13u30-14u00

Vragenronde en lunch

Sprekers

Filip Tuytschaever, partner contrast
Hans Van Gompel, partner Van Gompel Advocaten
Frank Wijckmans, partner contrast
Laura Van Gompel, advocaat Van Gompel Advocaten

×